Често задавани въпроси | Зала за танци Pretty Dance Hall
Често задавани въпроси
Ако никога не съм се занимавал с танци, мога ли да се запиша при вас? Само за професионалисти ли са уроците?
- Можете да изберете стила танц, който ви харесва, да проверите нивото на групата и да се запишете. В секция „Програма” и „Новини” има обявени дати, от които стартират нови групи. Всички групови уроци са за любители и при нас идват хора, които не са се занимавали с танци или спорт до момента. Точно такава е и нашата цел – да преоткриете тяло си, да придобиете тонус и добра форма.

Има ли възрастови ограничения?
- Стиловете танци и спорт, които предлагаме – салса, ориенталски, народни, модерни, класически, пилатес, зумба и др. – са за всички възрасти!
Разбира се, има групи и курсове, които се обявяват като детски или професионални и там има възрастово ограничение.
Възрастовата група, която посещава различните уроци е 12 г. – 65 г. Както сами виждате, възрастта не е предпоставка да вземете решението да танцувате. Това, от което се нуждаете са желание, мотивация и малко свободно време.

Нужен ли ми е партньор или придружител?
- При различните стилове, нуждите се различават. Примерно, при Салса и латино танците партньор е нужен. Не е задължително да дойдете с такъв, можете да танцувате с човек от групата. Когато упражнявате новите стъпки и фигури, кавалерите се сменят и не е необходимо да имате един конкретен партньор, за да танцувате.
При тангото, наличието на постоянен партньор е желателно.
При народните танци, MTV и Hip Hop танците не се нуждаете от партньор. Тези уроци можете да посещавате с приятел/и и ще ви бъде много забавно.
Във всички случаи, можете да посетите уроците и сам. Ние ще се постараем да се почувствате комфортно и уютно.

С какво трябва да съм облечен? Специален екип? Обувки?
- Като начало, носете втори чифт обувки – това е правило!

Салса и латино танците – най-важното тук са обувките.
За дамите е най-добре обувката да не е с много високо токче ; Кавалерите могат да ползват маратонки или спортни обувки /официалните обувки не са подходящи във всички случаи /; Първите няколко тренировки можете да изпробвате различни обувки;

Хип Хоп и MTV танците – маратонки и спортни дрехи
Можете да носите широки панталони, дънки, гащеризони, фланелки, потници, ризи, шапки и всичко, което ви харесва и ви кара да се чувствате свободно.

Народните танци – спортен екип - фланелка, спортен панталон, гуменки, леки маратонки. Нещо, с което ще ви е удобно, няма да ви притеснява и няма да ви тежи.

Ориенталски танци и Класика – клин и меки туфли
Хубаво е облеклото да подчерата всяко едно движение на тялото, за да може инструктора да следи за правилното му изпълнение. В началото можете да танцувате боси или по чорапи и в последствие да се снабдите с меки туфли, които са най-подходящи.

Какво е съотношението мъже – жени? Има ли кавалери? Дами?
Женското присъствие е в по-голямо количество във всички видове танци. Това се определя от много критерии – грижа за външен вид, желание за танци, лесен начин за разтоварване и др.
В последните години обаче, мъжкото присъствие набира численост. Мъжете взимат нещата в свои ръце и разбиват мита, че не могат да танцуват.
В крайна сметка, да танцуваш е универсално и предизвиква възхищение – пола, възрастта и стила на танца нямат значение!

Къде се намира Pretty Dance Hall? Лесен ли е достъпа до залата? Може ли да се паркира?
- Точният адрес на залата можете да намерите на първата страница „Контакти”.
Там са изброени и превозните средства, с които можете да се придвижвате. Към момента, можете да намерите място за паркиране, без то да е на „Синя зона”.

Местоположението на залата е доста комуникативно, оживено и осветено място.
 
Pretty Dance Hall © 2018 All Rights Reserved | Уеб дизайн