Никка Анна Дерлипанска

Имена:
Никка Анна Дерлипанска

Инструктор по:
Експресивен арабски танц

Мото / Ментор / Муза:
„Танцува се истински само, когато сълзите от щастие и болка се слеят с потта”,
“Dance to express, not to impress”


Малко история: 
Започнах да уча народни и латиноамерикански танци на 6год. възраст. Като тийнейждър заедно с актьорското майсторство се занимавах с модерни танци и хип-хоп. По-късно се влюбих и в ориенталските танци. Завършила съм магистратура „Театър, танци и музика” в Рим, а после и академия за танцьори и преподаватели по „Експресивен арабски танц” във Флоренция, водена от създателите на техниката. Там учих класически балет и съвременен танц.

В Италия бях част от танцова група „Morgau” и трупа за танцов театър „ISTMO”. Най-любимото ми предстваление, в което съм участвала като балерина и ко-хореограф, се казва “Noli me tangere” и е на тема различните измерения на Мария Магдалена като жена, частица от която се съдържа във всяка от нас. Надявам се един ден да го представим и в България.

Нещо любопитно за вас:
Вярвам, че танцът, това е да изпълняваш музика с тялото си като с инструмент, затова винаги много държа на избора на музика. Мисля, че един добър танцьор, трябва да бъде и добър музикант. Изучавала съм пеене, солфеж, пиано, актьорско майсторство. Обичам театъра, пътешествията, йога още много неща...

Нещо, което със сигурност не знаем за вас:
Вегетарианка съм от 12 години, била съм веган и много ми допада.

Мечтаете за:
Световен мир, Награда „Грами”...

 
Pretty Dance Hall © 2017 All Rights Reserved | Уеб дизайн