Искра Даскалова – Инструктор по Хип-хоп за деца

Имена:
Искра Даскалова

Инструктор по:
Хип-хоп

Мото / Ментор / Муза:
Being without the angst of becoming / Да бъдеш, без да те е страх да станеш.

Малко история:
Искра е професионален танцьор, хореограф и съдия.
Преподавател на деца и възрастни е от 2013г.
Оттогава насам печели редица призови места на национални състезания.
През 2015 на международно състезание по Waacking, Искра печели I място  и оттогава е официален и единствен представител на I.H.O.W. (Imperial/International House Of Waacking) в България.
Освен журирането на различни танцови битки и изнасянето на уъркшоп-и из цяла България, Искра е и организатор на All Style Street Dance Battle „Express Yourself“ в Бургас.

Ина Гергинова – инструктор по Съвременен танц

Имена:
Ина Гергинова

Инструктор по:
Съвременен танц

Мото / Ментор / Муза:

“Contemporary dance is not a system. It’s a statement” John Martin
…И следователно...
“Танцувайте, танцувайте! Иначе сме изгубени!” Пина Бауш

Малко история:
На 27 години. Танцьор, актриса, хореограф, преподавател по съвременен танц и арт терапевт. Завършва НАТФИЗ през 2013 г., специалност: Танцов театър с худ. ръководител-доц. Ясен Вълчанов. Танцува откакто се помни в школи за любители. В четвърти клас поставя първата си хореография в училище със съученички, ментор й е била кака Петя от седми клас. Оттогава не спира да среща вълшебни танцьори с това име. В шести клас за първи път отива на уроци по… нещо като модерни танци. Момичетата от групата са там отдавна и явно не искат нови попълнения – „... Излъгаха ме, че не мога да дойда на първия урок без репетиционни дрехи, от центъра тичах към трамвая, спънах се в трамвайната линия, насиних си ужасно коляното, ожулих си брадичката, но успях да стигна до "Надежда", да си взема анцунга и да се върна навреме за часа, лъчезарната учителка по танци ме видя и каза: "Но няма проблем, можеше и така да танцуваш първия път...", тогава разбрах, че невинаги ще ми е лесно като танцьор.”. В гимназията научава, че има специалност "Танцов театър" в НАТФИЗ и от първия миг е убедена, че това е призванието й. От 7 години се занимава професионално със съвременен танц. След аматьорските школи той й се струва странен, но срещата с Теодора Попова я кара да се влюби в него – „В Теодора виждам съвършенството на танцуващите душа и тяло в хармонния.”. След нея безценни вдъхновители за Ина са: Ана Митева, Петя Стойкова (от ДЮН), Едмонд Скот и още много близки и по-далечни невероятни артисти. Да се занимава с изкуство за нея е мисия, иска да бъде агент на промяната, тук, у дома, в България, а танцът... – „Той е вътре в мен, той е моят полет, моят дъх, земята под краката ми, пламъкът, който ме прави способна да се трансформирам неспирно на сцената. Животът е път, несвършващ, едно непрестанно движение... С няколко думи “Anima semper movens!”

Венелина Миланова - инструктор по пеене / вокална група

Имена:
Венелина Миланова

Инструктор по:
Инструктор по пеене / вокална група

Мото / Ментор / Муза:
“Искам да мога“. Аз имам няколко ментора:Моя учител Етиен Леви :) Неговата мотивация не ми позволи да се откажа при трудности, а напротив - аз разбрах, че музиката е моя живот и трябва да вярвам в това

Моите ученици:  Ние заедно се учим и заедно изживяваме и положителните и отрицателните емоции зад завесите и на сцената

Малко история:
От малка винаги знаех каква искам да стана, не съм имала други желания. От малка съм на сцената, ходех на вокална група и на солфеж. Участвала съм на много конкурси и фестивали. Сега като гледам снимките и се изпълвам с много топлина и толкова щастие,благодарение на музиката моето детство беше динамично,вълнуващо и с много приятели. Моята грешка е че не учих в музикалното училище,а в общообразователно и паралелно ходех на уроци за да мога да съм на нивото на децата от Музикалното. Това ме кали десеторно. Много пеех...затварях се в стаята си и буквално изяждах албумите на Марая Кери и Уитни Хюстън, повтарях като папагал всеки тон докато не стигнах технически до нивото да ги пея не 1;1 а в мой стил...Следващия шамар беше музикалната академия 5 отпуснати бройки и аз първа под чертата. Целия свят ми се срути не знаех какво да правя,понеже можех само това :).  И тогава Етиен ми помогна и ме издърпа от депресията с думите „Винаги има начин“. Аз си го намерих и отидох да уча в НБУ.И се научих,че в крайна сметка всичко зависи само и единствено от мен и оттогава та чаак до сега аз знам че е така. И си сбъдвам мечти, поставям си цели и скачам :). Понякога си ожулвам коленете, но иза това съм благодарна,защото това са уроци и в последствие опит :)

Аз съм зодия Близнаци - Много си я харесвам, много съм оптимистична ,динамична, общителна ,но и с цветни настроения. Специално това с настроенията с възрастта го овладявам...Моето хоби пак е музика, аз имам различни проекти, пея, имам авторски песни, имам много цели за повече от един живот :)

Никка Анна Дерлипанска

Имена:
Никка Анна Дерлипанска

Инструктор по:
Експресивен арабски танц

Мото / Ментор / Муза:
„Танцува се истински само, когато сълзите от щастие и болка се слеят с потта”,
“Dance to express, not to impress”


Малко история: 
Започнах да уча народни и латиноамерикански танци на 6год. възраст. Като тийнейждър заедно с актьорското майсторство се занимавах с модерни танци и хип-хоп. По-късно се влюбих и в ориенталските танци. Завършила съм магистратура „Театър, танци и музика” в Рим, а после и академия за танцьори и преподаватели по „Експресивен арабски танц” във Флоренция, водена от създателите на техниката. Там учих класически балет и съвременен танц.

В Италия бях част от танцова група „Morgau” и трупа за танцов театър „ISTMO”. Най-любимото ми предстваление, в което съм участвала като балерина и ко-хореограф, се казва “Noli me tangere” и е на тема различните измерения на Мария Магдалена като жена, частица от която се съдържа във всяка от нас. Надявам се един ден да го представим и в България.

Евгения Нейкова – инструктор Хатха йога

Имена:
Евгения Емилова Нейкова

Инструктор по:
Хатха йога

Мото / Ментор / Муза:
Няма път към щастието, щастието е в пътя.

Малко история:
Занимавам се с йога от 5 години. За мен тя е вдъхновение и начин за постигане на пълна хармония между ум, тяло и душа.

Нещо любопитно за вас:
В свободното си време обичам да чета книги и да гледам европейско кино. Зодия риби съм.

Нещо, което със сигурност не знаем за вас:
В момента отново работя и като частен учител по английски език. Работата с деца ме зарежда и прави щастлива.

Елена Думанова – инструктор Бални и Латино Танци

Имена:
Елена Думанова

Инструктор по:
Латино и Бални танци

Мото/ Ментор/ Муза:
„Животът е като огледало – ако му се усмихнеш, той ще ти отвърне със същото.“

Малко история:
Танцувам от както се помня, бях втори клас. Майка ми е тази, която ме записа и ме запали по танците, от тогава сама се паля. Започнах с модерни танци, но бързо намерих стихията си към балните и латино ритмите. За да осъществя мечтата си като професионален танцьор съм пътувала винаги в различни градове, за да тренирам. От три години за първи път танцувам и живея в един и същи град. Състезавала съм се стотици пъти на състезания в България и чужбина, печелила съм многократно и винаги съм се стремяла към успех.

Божидар Елкин – инструктор Бални и Латино танци

Имена:
Божидар Елкин

Инструктор по:
Латино и Бални танци

Мото / Ментор / Муза:
„Трябва да считаме всеки ден, в който не сме танцували поне веднъж, за изгубен“

Малко история: 

Започнах да танцувам, когато бях на 13 години. Оттогава танцувам всеки ден. Упоритите тренировки и силният ми хъс са ме направили танцьорът, който съм днес. Имам множество постижения както в България, така и в чужбина. От 2010 година - до днес, съм част от ТОП двойките на България. През 2011 година спечелих Купа България и първото място в Ранглистата на България по Латино танци. През 2012-та и 2013-та година заех второто място, а през 2014-та година извоювах обратно златото. Едни от най-важните изяви и постижения в танцовия ми свят са:

Виктория Атанасова – инструктор Ladies Style и Хип Хоп Деца

Имена:
Виктория Атанасова

Инструктор по:
Хип-хоп за възрастни

Мото / Ментор / Муза:
Една усмивка може да промени много неща.

Малко история: 

Танцувам от 2008 година, като първоначално започнах с модерен балет. 

Последните години любопитството и жаждата ми за знания ме тласнаха в изучаване на хип-хоп културата и най-вече различните подстилове в хип-хопа. 

Участвала съм на състезания и други събития като Fanta Dance Festival, On-Fest, Българския ХИП-ХОП Фестивал и други. За да израствам като танцьор съм посещавала класове и интензивни курсове по Hip-hop, Choreography, Contemporary, Break dance, Waacking, House dance, Lyrical hip-hop, Commercial, Ladies, Jass, Popping и балет. 

Радослав Тодоров – инструктор Народни Танци

Имена:
Радослав Митков Тодоров

Инструктор по:

Народни танци

Малко история:
2008 - Завършва Национално Училище за танцово изкуство - гр. София
2007 - 2008 - Танцува в спектакъла "Легендата" на Лили Игнатова
2008 - 2012 - Танцува в "Нешанъл Арт" - трупата на Нешка Робева
2012 - 2013 - Артист-солист в Национален Фолклорен Ансамбъл "Филип Кутев"
2009 до Сега - Създава и ръководи Клуб по народни танци "Витоша"


Нещо любопитно за вac:
Зодия ЛъвДимитрина Русева – инструктор Народни Танци

Имена:
Димитрина Русева - Дима

Инструктор по:
Народни танци

Мото / Ментор / Муза:
Нешка Робева е човекът, който има голяма заслуга да бъда това, което съм в момента!

Малко история:

Димитрина Русева е родена на 31.05.1987г. в град Несебър.
• Започва да танцува от малка в обединена школа по изкуства в гр.Несебър
• Завършва средното си образование в музикално училище гр.Бургас, профил хореография.
• През 2006г. започва професионалната си кариера в ансамбъл "БЪЛГАРЕ"
• От 2007г. танцува в трупата на Нешка Робева с множество концерти в страната и чужбина.
• От 2008г. работи като преподавател в клуб за български народни танци "Акцент".
• През 2009 г. е избрана за хореограф и в телевизионното предаване “VIP Dance”
• През 2010 г. е поканена за хореограф в телевизионното предаване ”Bailando”.

Борианна Христова – инструктор Зумба Фитнес

Имена:
Борианна Христова

Инструктор по:
Zumba Fitness

Мото / Ментор / Муза:
Вярвам, че мога !

Малко история:
•  Изучава  Актьорско майсторство
•  От 8 години е ученичка на Алфредо Торес
•  Занимава се с зумба от една година 
•  Получила е сертификата си за зумба инструктор през ноември 2011, лично от Херман Мело.Владислав Аначков – инструктор Бални и Латино танци

Имена:
Владислав Аначков

Инструктор по:
Бални и Латино танци   

Мото / Ментор / Муза:
Вдъхновението е навсякъде около нас, вдъхновението може да дойде по всяко време ... Вдъхновението само ще дойде при теб - когато си готов да се възползваш от него.

Малко история: 

Всичко започна когато бях на шест години. Родителите ме заведоха в залата по танци инспирирани от филма Dirty Dancing, избирайки за мен тази съдба - на танцьор. След дълги години в залите, танца се превърна в моя живот, който обичам безмерно.

Нещо любопитно за вас:  

Голямата ми страст след танците е киното... След прекрасната възможност, която имах да се снимам във филм ..това се превърна в любимо мое хоби.

Pretty Dance Hall © 2017 All Rights Reserved | Уеб дизайн