Моите Зумба класове – Велина Спасова – лицензиран зумба инструктор в Pretty Dance Hall

В моите Зумба Класове най-важното е да се забавляваме и натанцуваме.

Следването и изпълняването на стъпки и движения е от второстепенно значение.

Поредността на песните е подготвена предварително в специален, съобразен с правилата на Зумба плейлист. Всяка песен си има хореография с повтарящи се стъпки.

70% от часа е с латино-американска музика, тъй като Зумбата е вдъхновена от тази култура.

Целта на Зумба е да превърне традиционната кардио тернировка в парти.

Интервю с Борианна Христова – лицензиран ЗУМБА инструктор в Pretty Dance Hall

Какво е Зумба?

Б.Х.: ЗУМБА е фитнес програма с лесни танцувални движения в латино ритми, салса и хип хоп.

Тя съчетава в себе си танц, фитнес упражнения и кардио.


Как протича един твой час?

Б.Х.: В моите часове винаги държа да натоварваме всяка част на тялото – това е важно!

Разбира се, винаги се съобразяваме и с проблемните зони на всеки един трениращ.

Ако сте дисциплинирани и не пропускате тренировка, резултатите са на лице още първия месец. Обещавам!

Бъдете секси и здрави със зумба в Pretty Dance Hall

Хубаво тяло и добро настроение - ако се чудите как се постигат, екипът ни успя да намери разковничето специално за дамите - със зумба! Боян и Александър отидоха на гости на Pretty Dance Hall, за да заснемат часа по зумба на Борианна Христова и останаха искрено впечатлени от страхотната атмосфера.

Борианна води заниманията по зумба фитнес всеки вторник и петък, като групата й е доста напреднала, съдейки по сложността движенията и темпото на изпълнение. Занимава се с танци от малка, от 8 години танцува салса, а преди 2 открива зумбата. Лично Херман Мело, един от най-добрите специалисти по зумба е връчил дипломата й за инструктор през 2011 година. Оттогава тя раздава усмивки, добро настроение и тонус на всички посещаващи заниманията й.
И може би класът й нямаше да е толкова готин, ако не беше и предразполагащата атмосфера на залата. Тя се намира на ул. "Богдан" 11 (входът е откъм бул. Мадрид) и е оборудвана с всичко необходимо, за да разпуснете пълноценно с музика и движение.

Зумба фитнес е навярно най-слънчевият начин едновременно да разпуснете и да влезете във форма. След горещите ритми усмивка на удовлетворение ще грейне на лицата ви. Със сигурност.

Малко история
Зумба е съвсем ново явление. Това не пречи по никакъв начин да се превърне в мания, както за любителите на танците, така и за привържениците на фитнеса и аеробиката.

Действието се развива в Колумбия. В края на 90-те години на миналия век фитнес инструкторът Алберто Перес по „щастлива случайност” става откривател на Зумба. Тук е моментът да споменем, че освен инструктор, Перес е професионален танцьор и хореограф.
Преди час по аеробика, който води, Перес установява, че е забравил да вземе музиката, на чийто фон обичайно води тренировките си. Решава да импровизира със салса и меренге – музика, с която е израснал и която към момента носи със себе си.
Резултатът от тази импровизирана тренировка не закъснява. Останалото е история. И настояще. И бъдеще.

Pretty Dance Hall © 2018 All Rights Reserved | Уеб дизайн