Hip Hop Soul с балет V's Dance и Goldy

Напрежение от нереализираното удоволствие. Така най-точно можем да опишем онова усещане, което носим след поредната кино вечер с танцов филм. Толкова ни се иска животът ни да е отдаден на музиката и танците, да борим законите на физиката с телата си, да творим красота на дансинга, в мола, в изоставения цех или което и да било друго градско пространство.

Но знаете ли кое е най-хубавото? Това, че има хора, които наистина живеят така. Живеят с танца, с движението. Има ги и тук в България и те са много по-впечатляващи от филмовите герои, защото наистина танцуват жестоко и защото работят с деца и млади хора и предават уменията си.

Целият този етюд е именно защото днес ще ви представим едно такова момиче и нейния страхотен балет - Виктория Михова "Goldy" и V's Dance.

История на Хип-хоп танците

Какво знаете за Хип-хоп танците?

Ако не знаете нищо друго, то вероятно знаете, че Хип-хоп е ритъмът, който те кара да станеш и танцуваш! Но знаете ли действително нещо за Хип-хоп танците?

Знаете ли, че тези енергични танци са се развили от Хип-хоп музиката и Уличния джаз? Днес Хип-хопът заема място до балета, джаза, балните танци и др.

Първото споменаване на хип-хоп танц датира от 70-те години, когато някои нови движения са представени на танцовия свят, придружаващи фънки звуците на хип-хоп музиката, която току-що е открита. В началото най-популярен е сред афро-американците и латиноамериканците, сега много раси претендират за първоначалник на Хип-хоп танца.

Пресичайки Съединените щати, от "Boogie Down" от Бронкс, Ню Йорк, до "Beat Street" Камптън, Калифорния, младите хора се насочват към новия стил на танцуване, който комбинира breaking, popping, locking, gliding, ticking, vibrating and krumping. В ранните дни популярни стават движения като Humpty Dance, въведени от хип-хоп изпълнителите.

Pretty Dance Hall © 2018 All Rights Reserved | Уеб дизайн