Салсата и Бобо

Искам да Ви разкажа за моето впечатление от салсата и Бобо… Първият път, когато влязох в залата и имаше салса, беше по-различен ден от предните дни, в които нямаше салса. :)

Отначало, когато видях Бобо, реших, че е по заместване, защото определено имах други очаквания за инструктора по салса. Искам и да си призная, че нямам достатъчно висока култура относно този танц (свят). Така че, общо взето, всичко което ще напиша оттук нататък, се базира на впечатлението за салса, което Бобо остави у мен.

И така това беше един от първите ми дни на работа, ако не и първият, и бях малко стресната :) Човекът с мускулите, за когото бях сигурна, че е всичко друго, но не и инструктор по салса, ме учуди с поведението си. Беше самоуверен, изключително удобно се чувстваше в това, което правеше и беше страшно позитивен. След това разбрах, че е Бобо ! Та този Бобо, който приличаше на човек, токущо излязъл от фитнеса, докато се шегуваше или по друг начин се опитваше да завладее танцуващите, завладя и мен. Не с мускули или някакви други повърхностни неща, а с това, че е отдаден с цялото си сърце на салсата.

Какво е Салсата

Салса е дестилация на много латински и афро-карибски танци. Всеки народ играе важна роля в нейното развитие като танц.

Салса е подобен на Мамбо, и двата танца имат шест-стъпков модел и осем тактово броене. Имат и много общи движения. В Салса, завъртането е важен елемент, така че цялостният вид и усещане са доста различни тези на Мамбо. При Мамбо движенията са като цяло напред и назад.

Един поглед върху произхода на Салса:

Танцът не е само кубински, макар че трябва да отбележим Куба като място на възникването му.

Това е мястото, където т. нар. "Селски танц" от Англия и Франция, наречен по-късно Данзон, и донесен от избягали от Хаити французи, започва да се смесва с Румба /от африкански произход/. Добавете и "Синът на Народа на Куба", който е смесица от Испански Трубадур и Африкански барабанни ритми и танцов партньор, с който ритамът ви обвързва.

Тази комбинация е в малки разновидности в различните страни като Доминиканската република, Колумбия, Пуерто Рико и др.

Pretty Dance Hall © 2018 All Rights Reserved | Уеб дизайн